Publisert

Plakat Blåbyen

Sortland feirer 20 år med bystatus i 2017. Blåby-prosjektet er like gammelt og derfor har Tablå i samarbeid med Blåbyens far, Bjørn Elvenes, laget en plakat for anledningen.

Blåby-prosjektet ble altså ikke bare malte husvegger i Sortland by, men også en hel serie med 18 kunstneriske bilder fra Bjørn Elvenes. Bildene ble trykket som grafikk og hvert enkelt er fargesatt i ettertid for hånd. Mange slike bilder er solgt over det ganske land.

Når byen Sortland, ofte omtalt som Blåbyen, nå feirer sine først 20 år med bystatus, så passer det godt å komme med en kunstplakat der alle disse husbildene til Bjørn er gjengitt. Dermed blir plakaten nærmest også et fargekart, som viser at hans prosjekt er langt mer enn en kjedelig blåfarge.

 

Bjørn Elvenes har satt sitt preg på Sortland by med mange hus som er fargesatt og flere som han egenhendig selv har malt. Nå kommer hans kunst som plakat.

 

Plakaten er trykket opp i kun 250 eksemplarer. Formatet er normal plakatstørrelse med 50×70 centimeter. Disse blir egenhendig nummerert og signert av kunstneren selv.

Plakatene kan kjøpes direkte hos kunstner Bjørn Elvenes selv, eller her i Galleri OYOY. Plakatene selges som de er, eller ferdig innsatt i glass og ramme, alternativt montert på trykk bakplate, klar for oppheng på vegg. Galleri OYOY selger også egne plakat-oppheng i tre, som kan brukes både til denne plakaten og eventuelt andre.